Rafinați, pofticioși, gurmanzi, cunoscători ai gastronomiei fine, știți cât contează calitatea mâncării și ce poveste are ea. De Restaurant Irish Pub și Scuar by Reset ați tot auzit de atâția ani și ați gustat farmecele din bucătărie, dar să nu uitați că în spatele fiecărui preparat sau licori magice din farfurie și pahare, stau multe săpături prin biblioteci, cărți de rețete, istorii de altădată și capodopere culinare care merită mereu amintite. Astăzi începem o serie de articole pe blog și vă supunem atenției cu un articol plin de mister în fiecare lună. Pentru că o masă de neuitat va păstra mereu în memorie savoare, neuitare, curiozitate, mirosuri, texturi și povești. De reușita ei, depinde în egală măsură compania sau atmosfera locului.
O masă rafinată poate trezi imediat și simțul umorului. Și cum la noi în restaurant Irish Pub by Reset este mereu prezentă carnea de vită, să o povestim puțin că nu e de lăsat deloc.
Ești curios? Hai să vedem!
Mușchi de vită. Întreg registru emoțional pe papilele gustative
Auzim destul de des că e scumpă carnea de vită, dar ne întrebăm dacă publicul cunoaște povestea ei și de ce valorează atât de mult ca și calitate. Suntem de părere că în România nu există încă o tradiție asupra consumului de carne și este mare păcat să nu înțelegem de unde vine calitatea. Publicul are nevoie să cunoască informația, să știe ce înseamnă o carne de calitate superioară, cum arată, ce gust are și să înțeleagă de unde provine. Mușchiul de vită este o bucată de carne premium, recomandat pentru specialități și poate fi gătit sous-vide sau la temperatură foarte înaltă. Depinde de cerere sau de rețetă. Mușchiul de vită este acea bucată fină de care pe care poporul francez o numește „filet” , iar civilizațiile engleze, “tenderloin”. Este cea mai scumpă carne de vită, fragedă, riguroasă, iar cele mai celebre ceremonii cu mușchi de vită se numesc: Tournedo Rossini, Beef Wellington sau Chateaubriand, în funcție de modul de preparare al cărnii. Sunt atâtea de povestit aici, dar vom reveni, așa că stai aproape. Cum mâncarea e poveste, despre mușchiul de vită s-au auzit multe variante. Se pare că mușchiul de vită este legat de celebrul Francois-Rene de Chateubriand. De unde și până unde? Se zice că responsabil pentru mușchiul de vită gătit regește de ceva ani buni în istorie este responsabil bucătarul său, un anume Montmireil, care ar fi inventat rețete cu mușchi de vită pe când Chateaubriand era amabasador al Franței în Imperiul Britanic. O altă versiune susține că mușchiul de vită gătit regește a apărut o dată cu lucrarea L’Itineraire de Paris a Jerusalem, prin 1811, când un restaurant din Champeaux ar fi introdus în meniu această friptură. Așa o fi sau nu, se știe că mușchiul de vită place la toată lumea nu doar la ocaziile speciale, ci oricând se dorește o mâncare fină. Să fim serioși, cine ar refuza o bucată de mușchi de vită? Poate nu știai, dar afli acum:
In Texas exista un concurs desfasurat in onoarea carnii de vita, fiecare concurent trebuind sa consume o friptura de 2 kilograme, un cocteil de creveti, o salata, un cartof copt si un rulou, in mai putin de o ora. Daca nu reusesc, trebuie sa plateasca masa, iar daca reusesc li se face cinste. De cand a inceput concursul, 48.000 de persoane au incercat si doar 8.000 au reusit.
Anul 2013 este singurul an din istorie in care, la nivel mondial, consumul de carne de peste l-a depasit pe cel de carne de vita.
Mușchiul de vită, acea carne care alungă toate grijile și pune pe cântar doar bucurii.
Ce poate fi mai bun dacă nu un mușchi de vită?
Un mușchi de vită bine gătit nu e doar fraged, gustos, se topește pe papile, dar face și cinste cu finețea lui. Cum nouă ne place să te surprindem în fiecare moment, facem câteva recomandări cu mușchi de vită. Mai fraged de atât nu îți vei dori!
Suculente, aromate, gătite ca la carte, o să îți facă sigur cu ochiul în meniul nostru următoarele preparate cu mușchi de vită:
* Mușchi de vită la grătar
* Mușchiuleț de Vită Maitre D’Hotel
* Mușchi de Vită cu sos Gorgonzola
* Mușchi de vită cu sos de piper verde
* Mușchi de Vită cu Cartofi Dauphinoise, cum numai la noi la Irish Pub din Brăila îi găsești.
* Mușchi de Vită Irish Style
* Mușchi de vită cu graten de ciuperci sălbatice, parmezan și cartofi Dauphoinise
Și nu vorbim aici doar de mușchi de vită. Sunt gusturi greu de uitat, dar te vei convinge tu când le vei gusta și ne vei spune povestea ta. Abia atunci vei înțelege ce înseamnă o experiență completă.
Doar nu uităm că toată carnea de vită, mai ales cea de top cum o aducem noi este o sursă indicată de fier. De aceea, este important să avem o alimentaţie diversificată în care să fie inclusă şi carnea de vită, benefică la sănătate.
Așadar, te așteptăm aici pe blog și data viitoare cu alte curiozități și noutăți.
Share și hai la masă! Gusturi care contează te așteaptă!
Ca să nu pierzi noutățile de zi cu zi, urmărește-ne și pe Facebook sau Instagram.
Ai ce gusta la orice oră, ai liber la savori autentice în Restaurant Irish Pub Brăila!